Zöldfűszeres lucskos káposzta

2016. 10. 15. 08:00
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Könnyű étel hétvégére

 

HOZZÁVALÓK


30 dkg sertéshús

1 fej káposzta (1,5 kg)

1-2 db zöldpaprika

3-4 db paradicsom

csombor (borsikafű)

kapor

1 ek póréhagyma

1 ek teljes kiőrlésű liszt

1 ek búzaliszt

1 tk édes-nemes pirospaprika

2 ek tejföl vagy joghurt

ecet ízlés szerint

1 ek olaj

 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.A húst megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük főni. Amikor felforr, lekanalazzuk a habot a tetejéről és hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, a paradicsomot és a paprikát. Megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük a kaporral és a borsikafűvel. Kis lángon főzzük tovább.

 

2.Az apróra vágott póréhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk egy teflonserpenyőben. Hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük 1 dl vízzel. Az egészet felforraljuk, majd a leveshez adjuk.

 

3.Amikor a hús és a káposzta megpuhult, ízesítjük az ecettel és behabarjuk. A habaráshoz a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal vagy tejföllel, egy merőkanálnyi  forró levest adunk hozzá és alaposan összekeverjük. A keveréket a levesbe öntjük és felforraljuk.

 

 

2016_10_15

 

 

Forrás: Mindmegette

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!