Karácsonyi Battenberg

2016. 12. 05. 10:30
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Készíts ínycsiklandó süteményt karácsonyra!

 

HOZZÁVALÓK

 

17 dkg vaj

17 dkg cukor

4 db tojás

1 tk vanília aroma

17 dkg liszt

2 ek tej

1 ek kakaópor

10 dkg kandírozott gyümölcs

 

A díszítéshez:


fondan

karácsonyi marcipán figurák

 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A hozzávalókat megfelezzük, mert az egyik piskótánk csokis a másik pedig gyümölcsös lesz. A vajat a cukorral a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Az egyik masszába belekeverjük a gyümölcsöt, a másikból pedig egy evőkanál lisztet elveszünk és helyette egy evőkanál kakaóport keverünk bele. A két piskótát püspökkenyér formában külön-külön, 180 fokreelőmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

 

Ha megsültek, mindkettőnek levágjuk a széleit és a tetejét is egyenesre, majd félbevágjuk őket. Egymás mellé teszünk egy gyümölcsös és egy kakaós rudat majd megkenjük lekvárral (én naspolya lekvárt használtam), majd összeillesztjük. Ezután megkenjük a tetejét is lekvárral, és a gyümölcsös fölé kakaós rudat a kakaós fölé pedig gyümölcsös rudat teszünk, amit szintén körbekenünk lekvárral. Szorosan betekerjük folpackba, és fél órát hagyjuk pihenni, hogy jól összetapadjanak a rudak. Kicsomagoljuk és fondantal bevonjuk majd tetszés szerint díszítjük.

 

 

2016_12_05

 

 

Forrás: Mindmegette

 

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!