Göngyölt pulyka füstölt sajtos rakott karalábéval

2016. 11. 26. 08:00
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Készíts pulykát hétvégére!

 

HOZZÁVALÓK

 

60 dkg pulyakcombfilé

5 dkg vaj

1 marék petrezselyem

5 dkg füstölt szalonna

15 dkg csirkemáj

1 db lilahagyma

1 ág rozmaring

1 db babérlevél

5 dl csirkeleves

1 ek étkezési keményítő

1/2 kg karalábé

5 db alma

1 kis pohár tejföl

15 dkg füstölt sajt

15 dkg sajtkrém

2 tk őrölt kömény

1 db tojássárgája

1 dl sör

olaj

bors

 


ELKÉSZÍTÉS

 

1.A megmosott és szárazra törölt combfiléből 8 darabot levágunk és kiklopfolunk. A maradék húst késes robotgépbe tesszük 3 dkg vajjal és a petrezselyemmel, majd pépesre aprítjuk. Megkenjük vele a hússzeleteket, felgöngyöljük és fogpiszkálóval rögzítjük.

 

2.A szalonnát felkockázzuk. Egy magas falú serpenyőben (amit a sütőbe is be lehet tenni) 2 ek olajon kicsit megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A helyére a hústekercseket tesszük, és minden oldalát körbepirítjuk. Kivesszük belőlük a fogpiszkálót, és melegen tartjuk.

 

3.Ismét a serpenyőbe tesszük a szalonnát, rádobjuk a nagyobb kockára vágott hagymát, és ráöntünk 3 ek olajat. Kicsit kevergetjük, majd hozzátesszük a rozmaringágat és a babérlevelet. Ráöntjük a sört, és pár percig forraljuk. Ekkor visszatesszük a hústekercseket és felöntjük annyi levessel, hogy félig ellepje. Megborsozzuk, és a sütőbe toljuk kb. 3/4 órára, amíg megpuhulnak. Közben, ha elfő a lé, a húslevessel pótoljuk.

 

4.Negyed órával a sütés vége előtt hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Amikor puha a hús és a szaft félig lepi el, kivesszük a sütőből, és takaréklángra tesszük. 1 dl vízben feloldunk 1 ek étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a mártást.

 

5.A körethez fél cm vastagra vágjuk a karalábét, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, szintén fél cm vastagra karikázzuk, a magját kiszedjük. Mindig egy kevés olajat aláöntve egy serpenyőben megsütjük az almaszeleteket. Egy 20x30 cm-es jénait kivajazunk, belesorakoztatjuk a karalábé- és almaszeleteket. A tejfölt kikeverjük a sajtkrémmel, a reszelt füstölt sajttal, a köménnyel, a tojássárgával, és megsózzuk, megborsozzuk. Rákenjük a zöldségek tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, míg megpirul a teteje.

 

6.Tálaláskor először a rakott karalábéból vágunk egy kis adagot, köré sorakoztatunk a hústekercsekből, és mellé kanalazunk a szószból.

 

 

2016_11_26

 

 

Forrás: Mindmegette

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!