A kialvatlanság bosszúja

2016. 12. 01. 10:23
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Ez történik, ha nem alszol 8 órát

 

A kialvatlanság bosszúja. Tudd meg, hogyan előzheted meg.

 

Az ősz sokak számára rengeteg, a természet rendjével és működésével ellentétes változást hoz magával. Nem csoda, hogy sokan nehezen élik meg a rövidebb nappalokat az egyre több kötelezettség között lavírozva.

 

Azonban nemcsak a rövidülő nappalok miatt érezheted magadat levertnek. Az ősz hagyományosan a begyűjtés és visszavonulás időszaka volt. A nagy társasági események időszakának vége, egy szükségszerű befelé fordulás következik, ezt a ritmust pedig nehéz felvenni a természettel alig érintkező, kocsiból ki, irodába be életmódot élő modern embernek.

 

 

2016_12_01

 

 

Az alváshiány súlyos következményei

 

Bizonyított tény, hogy a nem elégséges alvás szívbetegséget, magas vérnyomást, fejfájást, elhízást okozhat. A koncentrálóképesség csökken, a stressz nő, mindez pedig ingerlékenységhez, depresszióhoz és letargiához vezethet.

 

A Journal of Clinical Psychiatry című lapban megjelent elemzés szerint napi nyolc óra alvással nemcsak csökkentheted a depresszió kialakulásának esélyét, de a már kialakult depresszióból is jobb esélyekkel lábalhatsz ki. A kutatásban 68 depressziótól szenvedő felnőtt vett részt, a kutatók nyolc héten keresztül vizsgálták az alváshiányra adott reakcióikat.

 

A csoport egy részének napi nyolc óra alvást engedélyeztek, míg a csoport másik felét hat óra alvás után felébresztették. A nyolc órát alvó csoport tagjai 63%-ban állították, hogy a tüneteik enyhültek, ezzel szemben azok, akiknek csak hat óra alvást engedélyeztek, 33%-ban tapasztaltak enyhülést. A kevés alvásnak tehát lényeges köze van a depresszióhoz és a lehangoltsághoz, ami ősszel amúgy is fokozódhat, így az őszi depresszió egyik legfontosabb megelőzési, illetve kezelési módszere, ha igyekszel mindennap nyolc órát aludni.

 

 

2016_12_01

 

 

Forrás: Femina

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!