5 sport, ami a legtöbb kalóriát égeti

2016. 11. 25. 10:19
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Válassz olyan sportot, ami a legjobban égeti a kalóriákat!

 

A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkből kiderül!

 

1. Úszás – 653 kalória egy óra alatt

 

Az úszás azért is nagyon ideális választás, mert egyáltalán nem terheli meg a testet: sem a csontokat, sem az ízületeket, ráadásul a vízben lét nyugtató hatással van ránk. Bármilyen úszásnemet választhatsz, kivéve a fejkitartásos mellúszást. Már egy kellemes tempó is kiváló kalóriaégető, így néhány alkalom után már érezni is fogod a változást.

 

 

2016_11_25

 

 

2. Biciklizés – 508 kalória egy óra alatt

 

A biciklizés az a sport, amely könnyen beilleszthető a mindennapokba. Bármerre is vezet az utunk, oda bringával is tudunk menni – közben pedig a kalóriákat is égetjük. Javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet. Használd a hétköznapokban és a hétvégi kirándulásokhoz is!

 

 

2016_11_25

 

 

3. Futás – 435 kalória egy óra alatt

 

Az úszáshoz és a biciklizéshez hasonlóan a futás is átmozgatja az egész testet. Ezer jótékony hatása közé tartozik például, hogy erősíti az immunrendszert, segít egyensúlyba hozni az anyagcserét, támogatja az alvási és táplálkozási funkciókat, továbbá fokozza a növekedési hormon elválasztását, ami lassítja az öregedési folyamatokat.

 

 

 

2016_11_25

 

 

 

4. Aerobic gyakorlatok – 399 kalória egy óra alatt

 

Rengeteg kardió típusú mozgásformát választhatsz különböző edzőtermekben. Heti két pörgős óra, és biztosan megindul a fogyás is.

 

 

2016_11_25

 

 

 

5. Erősítő gyakorlatok – 363 kalória egy óra alatt

 

Akkor sem szabad hanyagolnod az erősítő edzéseket, ha nem éppen Arnold Schwazenegger női mására akarsz hasonlítani. Szakértők szerint ugyanis az izomszövetek egységnyi idő alatt háromszor annyi kalóriát égetnek el a saját fenntartásukhoz, mint a zsírszövetek.

 

 

2016_11_25

 

 

+1. Tánc – 254 kalória egy óra alatt

 

Egy hétvégi edzést kiválthatsz akár pár óra táncolással is. Aki igazán szereti, az jól tudja, hogy szuper jól izzaszt, ráadásul a kedvenc számaidat hallgatva abszolút feltölt.

 

 

2016_11_25

 

 

Forrás: Life.hu

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!