Ki hordja a nadrágot?

2016. 11. 16. 11:12
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Felborult szereposztás

 

Előfordulhat egy kapcsolatban például olyan, hogy a feleség tartja el a családot, mert sikeresebb a munkában és így jóval többet is keres. A férj csak tengődik egy nem túl jövedelmező állásban és képtelen bármit is tenni, hogy változtasson. A feleség – a sajátján kívül – elkezdi átvenni a férje feladatait is. Az egyensúly felborul, elkezd túl sok teher lenni rajta, megkeményedik, és már erőszakosan dirigál is, hogy a többieket „rákényszerítse” a segítségre.

 

Ostobaság lenne itt arról beszélni, hogy „elférfiasodtak a nők”. Adódott egy helyzet, amit a feleség a legjobb tudása szerint igyekezett megoldani. Nyilván ő lenne a legboldogabb, ha megoldódna a férj „tehetetlenségének” a problémája, hisz éppen azért ment hozzá, mert okos volt, ambiciózus és törekvő. Tény sajnos az is, hogy bár az anyagi biztonságot meg tudja teremteni, a kapcsolatot illetően valószínűleg tehetetlen.

 

Egy „felborult szereposztásnak” bélyegzett történet mögött sokféle dolog lehet. Nem tudhatjuk, miért az amúgy is sokat dolgozó férj végzi otthon a házimunkát a felesége helyett; miért akar egy nő minden mást feladva karriert építeni, vagy éppen miért a férj virraszt minden éjszaka a rosszul alvó baba mellett, miközben ő az, aki napközben a pénzt keresi.

 

Nyilván ezeknek pontosan meghatározható oka van, de ezeket az okokat nem a párkapcsolatban kell keresni, hanem az emberi viselkedésben. A párkapcsolatban már csak a következményeket találhatjuk meg.

 

 

 

2016_11_16

 

Forrás: Csakanoknek.hu

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!