A zöld szemű rém: a féltékenység

2016. 11. 04. 13:27
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Néhány tipp a gyötrő féltékenység ellen

 

Sok kapcsolatot tesz tönkre a féltékenység. Előfordul az, is hogy nem is vagy tudatában féltékenységednek. Ha észreveszed, hogy zavar, ha a párod megnéz másokat, vagy túl kedvesnek tartod a másik nemmel szemben, gondolkozz el azon: vajon nem vagyok féltékeny? Mi a teendő ilyen esetekben? Hogyan vegyem fel a harcot féltékenységemmel?

 

 

Először is ismerd fel, hogy féltékeny vagy és azt is derítsd ki miért?

 

A féltékenység egy kapcsolatban önmagad vagy. A kapcsolatod bizonytalanságából fakad. Járd körbe a problémádat, és derítsd fel, mi a gyökere? Valószínűleg rá fogsz jönni, és ha rájöttél változtass MAGADON, mert sem a párodat, sem a környezetét nem tudod megváltoztatni. Ha változást akarsz, kezdd magadon!

 

 

 Javítsd az önbecsülésedet!

 

Tudom, ez nem mindig megy könnyen, de rá kell jönnöd, mivel tudod ezt megtenni, mert csak a magabiztos ember nem féltékeny. Csinálj olyan dolgokat, amelyek jó érzéssel töltenek el. Változtass a frizurádon, vegyél egy-két új ruhát, vagy menj el egy „átváltoztatjuk” tanácsadásra. Ha az új külsőd tetszeni fog NEKED, akkor biztosan a környezetednek is, amit minden bizonnyal közölni is fognak veled és ez máris erősíteni fogja az önbizalmad. Ha mindezek ellenére bizonytalan gondolatok törnek rád, mondd magadban: töröl, töröl! Lassanként a magabiztosságod is meg fog erősödni és egyre kevésbé fog érdekelni mások véleménye.

 

 

2016_11_04

 

 

Hagyj fel az összehasonlítgatásokkal!

 

Ne hasonlítgasd magad más lányokkal, fiúkkal a párod korábbi életében. És főleg ne adj hangot ennek. Ezt mindenki nehezen viseli. Nem számit, hogy a barátod vagy barátnőd korábbi párjai milyenek voltak. Most TE számítasz. Ha nem tetszenél, szóba sem állt volna veled. Valószínű úgy tetszel neki, ahogy vagy. Végső soron nem véletlenül választott ki téged!

 

 

Próbáld magad más helyébe képzelni!

 

Ha a barátnődet volt barátja vissza akarja kapni, te vajon, hogyan viszonyulnál egy ilyen helyzethez? Örülnél? Lehangolna? Hidegen hagyna? Ha úgy döntesz, hogy megbízol benne, tedd azt! A volt barát korábbi döntése nyilván rossz volt, és ezt belátta.

 

 

Emlékezz vissza, javított-e a féltékenység a korábbi helyzeteden?

 

Ugye nem. Sőt rontott. A féltékenység sokszor eszement dolgokra készteti az embert. Olyanokra, melyet tiszta fejjel biztosan nem követne el, sőt ha más követné el, biztosan elítélné őt. Féltékenységgel még senkit nem lehetett megtartani, elmérgesíteni egy helyzetet viszont annál inkább. Ne ronts el egy jó kapcsolatot negatív gondolatokkal! Légy pozitív!

 

 

 

2016_11_04

 

 

Forrás: Csakanoknek.hu

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!