VinCE Balaton

2012. 08. 09. 12:21
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Borfesztivál a kastélykertben - Keszthely, 2012. augusztus 19-20.

A Festetics Kastély az ország talán legszebb főúri kastélya. Ősfás parkja, pompás termei látogatók ezreit vonzzák naponta. Ez a kastély augusztus 19-én reggel megtelik borral és zenével, hogy egészen 20-án éjfélig élvezhessük mindkettőt. A rendezvényen a lazább programokat kereső borkedvelők is megtalálják számításukat, de a mesterkurzusok és alapos kóstolók nélkül élni nem tudó borimádók számára is bőven lesz esemény.

Borkedvelőknek exkluzív borfesztivál a kastély parkjában

A kiállítók között találnak kis kézműves balatoni pincészeteket, ismert birtokokat az ország egyéb borvidékeiről, és nagy hangsúlyt kap az olasz életérzés, hiszen kóstolhatunk proseccókat, az olaszok híres pezsgőjét, a Ferrarit és a legnépszerűbb narancssárga italt, az aperolt. Aki megéhezik, kiváló sonkával, kecskesajtokkal és tehénsajtokkal, grill ételekkel csillapíthatja éhségét.

 

 

 


Az ingyenes borkurzuson bárki részt vehet, elhozhatja kevésbé tájékozott ismerőseit, akiket hamar beavatnak az alapfogalmakba. A VinCE Magazin saját standján mindenki átveheti két ajándékborát, a színpad melletti VinCE-standon pedig sokféle fröccsel csillapíthatja szomját. A bor mellé zenét is szolgáltatnak, hiszen az Alma együttes nemcsak a gyerekeket szórakoztatja, hanem az egész család bekapcsolódhat a színpadi mókázásba.

Fellép továbbá Pély Barna, és augusztus 19-én este minden borkedvelő találkozhat a Maszkura és a Tücsökrajjal is, míg a Csillag Születikből megismert In Diretta "agrárpop" zenekar augusztus 20-án csap a húrok közé. A 2005-ben alakult banda az idei tehetségkutató egyik legsikeresebb formációja volt. Sikerükhöz valószínűleg az is hozzájárult, hogy az örömzenélésen kívül egy pohár borral is lekenyerezték a zsűri egyik tagját, Pokorny Liát.

 

 

 


Sosem hallott, sajátos feldolgozású pillanatműveket ismerhetünk meg augusztus 20-án hétfőn a Magyar Császári Pillanatművek poszt-pop kamarazenekarától, amely egyre szélesebb körben ismert. Folk rock, etno-funk és csángó-boogie vár mindazokra, akik hajlandóak borospohárral a kezükben megőrülni egy kicsit a Kerekes Band koncertjén az utolsó nyári forró esték egyikén. A hamarosan új albummal is megjelenő zenekar biztosan bemutat majd néhány számot az újak közül is.

Gyermekeknek Kincs-Minimax gyermekkert

Az apróságok kedvükre játszhatnak az árnyas gyermekkertben, ahol kipróbálhatják a kerti játékokat, rajzolhatnak, mókázhatnak a mutatványosokkal és kis ügyességgel finom ajándékokat nyerhetnek.

Ráadás: Festetics-kastély, hintómúzeum


A VinCE Balaton a Festetics-kastély és a Balatoni Borok Háza közös szervezésében valósul meg. Augusztus 19-én a VinCE Balaton látogatói a Festetics-kastély ajándékaként ingyen látogathatják a Hintómúzeumot. Augusztus 20-án a nemzeti ünnep alkalmából a teljes Festetics-kastély Helikon Kastélymúzeum ingyenesen látogatható.

Borimádóknak mesterkurzusok és szakmai kóstoló a kastély termeiben

Egy sommelier, egy okleveles borbíráló és különösen egy borász sokat tud a borokról, egy Master of Wine borszakértő azonban még hozzájuk képest is többszörös tudásanyagot sajátít el, mire hosszú évek után megszerzi a becses papírt. Jelenleg a világban mindössze 297 MW él, ebből egy ellátogat Keszthelyre a VinCE Balatonra.

Elizabeth Gabay (lásd: képgaléria, jobb oldalt, fent) angol származású, de a napos dél-francia Provence-t választotta lakhelyéül, így Brad Pitt és Angelina Jolie birtokát igencsak közelről ismeri. Mesterkurzusán nemcsak a híres sztárpár borait mutatja be, hanem megtudhatjuk azt is, hogy Iniesta olyan jó bort készít-e, mint ahogy focizik, Sting biobora pedig azt a finomságot tükrözi-e, mint a zenéje.

 

 

 


A kurzusok a Festetics-kastély északi szárnyában, a Velencei tükörteremben és a Sárga bálteremben kapnak helyet. A borimádó jeggyel rendelkezőknek ajándék kóstolópoharat, kóstolókönyvet és tollat biztosítunk. Egy jegy egy napra szól, amellyel a napi három mesterkurzus látogatható (egy időben általában két program közül lehet választani, helyfoglalás érkezési sorrendben), továbbá a jeggyel részt vehetnek a 15 órától kezdődő szakmai kóstolón, a szakmai program végeztével pedig élvezhetik a fesztivált a parkban.

A VinCE Balaton Borkedvelő napijegye a helyszínen 2000 Ft, elővételben 1500 Ft. Minden jegy mellé két pohár bort is adunk ajándékba, amelyet a vendégek a VinCE saját standjain választhatnak ki. A VinCE Balaton kiváló augusztus 20-ai program az egész családnak - vásárold meg jegyedet akár már online is a vincebalaton.hu weboldalon!Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!