Máté Péter emlék koncert

2004. 06. 25. 00:00
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha
Június 26-án, szombaton Máté Péter emlék koncert ...
20 éve ment el a magyar könnyûzene egyik legnagyobb tehetsége és meghatározó egyénisége.

Az évforduló alkalmából június 26-án, szombaton 20:15 kor rendeznek emlékkoncertet Pázmándon Ezen a velencei-tavi, kis településen töltötte Máté Péter éveken át a vakációit. Sok olyan ismert nóta született itt, amit még ma is dúdolunk. A sztár közvetlenségét, emberségét bizonyítja, hogy a falu lakói közül nagyon sokan õriznek róla kedves, személyes emlékeket. A helyi önkormányzat és a családtagok elhatározták, hogy nem hagyják feledésbe az emlékét. Az õ kezdeményezésükre jött létre ez a rendezvény, amely Máté Péter munkássága elõtt tiszteleg. A koncerttel a szervezõk azt a könnyûzenei hagyományt is ápolni szeretnék, amelyet a harmóniák gazdagsága, a hangszerelés professzionalistása, a tehetség és a szakmai igényesség jellemez.
Vallják, hogy Máté Péter életmûve a magyar popzene történetének jelentõs állomása, a mai napig nagy hatást gyakorló szerves eleme.
Erre a fellépésre ismét összeáll, a mûvész egykori zenekara, a Fõnix együttes. A melódiák fõként a pályatársak tolmácsolásában csendülnek fel. Fellép pl. Bódy Magdi, továbbá Aradszky László, akinek a zeneszerzõ Máté Péter emlékezetes slágereket írt. Számai egy részét a Megasztár helyezettjei éneklik a tóparti koncerten. Fellép Tóth Veronika, Schmidt Vera és Gáspár László. Különös hangsúlyt kapnak a dalok szimfonikus vonatkozásai az Operaház vonósnégyesének, az Art Quartetnek avatott elõadásában. Az est háziasszonya Csongrádi Kata.
Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!