Ismerd meg a Gyermekmentő Alapítványt!

2011. 05. 04. 18:45
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Balázs kálváriája már a megszületése előtt megkezdődött...

Balázs 2010. június 1-én született. 2420 grammal és 46 cm-el, a 38. hétre. Két napra az újszülött intenzívre került a kisfiú, mert a vércukorszintje visszaesett, és nem akart enni. Öt nap után hazamehettek végre.

Júliusban egy vérvétel után azonnal behívták a szülőket a kórházba, mert az eredmény nagyon nagy bajt mutatott. Rögtön az intenzív osztályon fogták Balázst, mert a gyermek fizikailag sokkos állapotban volt. 200-as CRP-vel, állandó 200-as pulzussal, vérmérgezéssel, magas fokú vérszegénységgel és 39 fokos lázzal életveszélyes állapotba került. Kétséges volt az is, hogy másnapra a kisfiú életben marad-e. A helyzet azonban jól alakult. Megállapították, hogy egy általános fertőzés következménye volt.

Balázs nem egészen egy hetet töltött otthon, amikor a Pécsi Gyermekklinika Belgyógyászati osztályára kerültek, ahol 10 napos vénás célzott antibiotikumkúra után úgy tűnt rendeződött az állapota, így ismét hazaengedték őket, nagy örömükre. Szeptemberben Balázs belázasodott, Debrecenbe küldték a pici vérét, speciális genetikai vizsgálatra, aminek 3 hét alatt sem jött meg az eredménye. Ez idő alatt a kisfiú állapota folyamatosan romlott.

 

 

 


A szülők személyesen kivitték Balázs vérét egy német professzornak Münchenbe. Öt nap alatt megtudták, hogy Balázs nagyon beteg. Schwachman-Diamond szindrómás. Igen ritka betegség, 10 évente egy ilyen gyermek születik, összesen jelenleg 200 van a világon. Magyarországon Balázs az egyetlen gyermek, aki ezzel a betegséggel még él.

Betegsége 3 tünettel jelentkezett eddig: ekcémás bőrkiütések csökkentett hasnyálmirigy enzimtermelés, rendkívül alacsony neutrophin szám a vérben és a csontvelőben. Azért nagy baj ez, mert lényegében a kisfiúnak nincs immunrendszere.

Október 19-én volt 4 és fél hónapos Balázs, várja Budapesten a Szent László Kórházban a csontvelő transzplantációt. A szülők mindent meg fognak tenni, hogy megadják Balázsnak azt a lehetőséget, hogy boldog, egészséges gyermekként élhessen. 2011. március elején végre megkezdték a transzplantációt. Jelenleg az eredmények nagyon bíztatóak, és Balázs is nagyon jól van.

A Gyermekmentő Alapítvány anyagilag segíti Balázs családját. Te is tehetsz a beteg gyermekek támogatásáért, ha adód 1%-át felajánlod a Gyermekmentő Alapítvány számára!

Ismerd meg a Gyermekmentő Alapítvány munkáját, katt ide a további részletekért:
www.gyermekmento.euAz oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!