Adventi Ünnep a Bazilikánál

2016. 11. 28. 13:08
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

Itt az Adventi időszak!

 

Adventi Ünnep a Bazilikánál
2016.11.27. – 2017.01.02. @Budapest, Szent István tér


 

A budapesti Szent István téren évről évre advent első vasárnapján pompás köntösbe öltözik a város, monumentális fényfestést húz magára a Bazilika és zsibongással telik meg a tér is.

 

6 éve válnak valóra az álmok a Szent István téren. Meseországot idéző vásárunkban felidézzük a karácsonyi készülődés hangulatát, illatát, fényeit és közösségformáló erejét is. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál november 25-től január 2-ig a belváros fő találkozási pontja.

 

 

2016_11_28

 

 

A Bazilika minden este színpompás fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől, a belváros szívébe költöznek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit is. Idén újra látványos vizuális élményekben lehet részünk, a monumentális fényfestés során új, 3D hatású filmmel kápráztatják el a karácsonyi hangulat szerelmeseit. Számos programból választhatunk, lesznek kézműves foglalkozások, flashmobok, táncház, kulturális műsorok, koncertek a Bazilikában de meglepetésprogramokkal is várják a látogatókat.

 

Minden nap, szünnap nélkül ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. A Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, hogy a látogatók Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthessék meg. Egyedülálló kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal és meglepetés koncertekkel is kedveskednek a látogatóknak.

 

 

2016_11_28

 

 

Több mint 100 kiállító, 38 nap, 200-nál is több program, lesz miből válogatni!

 

Kézműves kiállítók


Hazai kézművesek, keramikusok, tervezők, designerek, ékszerészek, bőrdíszművesek, széles kínálata vár az Adventi Ünnepen. Mert a hagyományos az új trend!

 

 

2016_11_28

 

 

Gasztronómia


Street food utcával készülünk, amellyel beutazhatod a világ legnagyobb gasztroországait. Emellett senki sem maradhat ki a gasztrokalandból csak azért, mert glutén- vagy laktózérzékeny, esetleg cukorbeteg! Kiállítóink szinte mindegyikénél megtalálhatóak az ételallergiával együtt élők számára is fogyasztható finomságok.

 

 

2016_11_28

 

 

Az első ÖKO vásár


Az Adventi Ünnep a Bazilikánál küldetéstudata, hogy óvjuk a környezetünket, és elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Ezért a gasztro kiállítók csakis kizárólag 24 óra alatt lebomló termékekben tálalják az ételeket.

 

Számtalan koncerttel vár a Bazilika!

 

A fellépők közt találjuk Wolf Katit, a Pénzügyőr Zenekart és a DKN-t. Mindezek mellett több ingyenes koncerttel is várja az érdeklődőket a Bazilika! A koncertek mellett minden nap 18:00 órától szent mise várja a híveket és harangozás hallható 17:30, 17:58 és 19:00-kor a Szent István téren.

 

Helyszín: Szent István tér és Zrínyi utca (V. kerület)

 

A vásár és a programok ingyenesen látogathatók.


 

2016_11_28

 

További részletekért kattints IDE!

 

Forrás: Utisugo

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
ERRŐL BESZÉLÜNK
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!